Gratis urenregistratie

Als je slechts sporadisch uren wil registreren of wanneer je geen nood hebt aan de verregaande mogelijkheden van betaalde urenregistratietools, kan het inderdaad wenselijk zijn om een app voor urenregistratie gratis te gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de urenregistratie gratis uit te voeren.

Urenregistratie in Excel gratis uitvoeren

Een van de eerste manieren om de urenregistratie gratis te realiseren, is door een werkblad voor urenregistratie in Excel gratis te gebruiken. Hiervoor heb je natuurlijk wel Microsoft Office nodig, maar verder kan je de urenregistratie in Excel gratis uitvoeren. Om tools voor urenregistratie in Excel gratis te gebruiken kan je zelf een spreadsheet maken of je kan een bestaande template gebruiken. Er zijn talloze templates op het internet te vinden waarmee je de urenregistratie in Excel gratis kan uitvoeren.

Het is ook mogelijk om met verschillende mensen de urenregistratie in Excel gratis uit te voeren. In dat geval wordt de werkmap met meerdere mensen gedeeld en worden gelijktijdige bewerkingen toegestaan. Het nadeel is wel dat een aantal functies niet te gebruiken zijn en dat dit veelal problemen geeft wanneer er met macro’s wordt gewerkt.

Meer informatie over tijdregistratie in Excel →

Urenregistratie personeel app gratis gebruiken

Om de laatstgenoemde reden is een urenregistratie in Excel gratis, maar niet het beste idee voor wie samen met anderen uren wil bijhouden en verregaande mogelijkheden wil hebben. Gelukkig zijn er ook andere oplossingen. Zo kan je voor de urenregistratie een personeel app gratis gebruiken.

Een voorbeeld van een goede urenregistratie personeel app die gratis te gebruiken is, is Keeping. Met Keeping kan je de urenregistratie gratis uitvoeren. Je kan deze app voor online urenregistratie gratis downloaden voor iOS en Android, maar het is ook mogelijk om de online urenregistratie gratis uit te voeren vanaf je browser. Je kan deze urenregistratie personeel app gratis gebruiken, maar dan wel voor maximaal twee teamleden. Als je meer mensen wil uitnodigen, moet je voor de betaalde versie kiezen.

Naar de website van Keeping →

Apps voor online urenregistratie gratis gebruiken

Een voorbeeld van een tool om de urenregistratie gratis bij te houden, is TimeWriter. TimeWriter is een vrij uitgebreid systeem waarmee de urenregistratie gratis wordt bijgehouden. Deze tool waarmee je de urenregistratie gratis bijhoudt, kan je op je computer installeren, maar je kan ook de app voor urenregistratie gratis op iOS- en Android-toestellen installeren. Hoewel je deze urenregistratie gratis kan gebruiken, is dit wel beperkt tot één persoon. Voor meerdere gebruikers moet je alsnog betalen. Hierdoor is het geen geschikte oplossing voor wie voor de urenregistratie een personeel app gratis wil gebruiken.

Naar de website van TimeWriter (kies de freeware-versie) →

Een tweede goede app voor urenregistratie die gratis te gebruiken is, is Toggl. Toggl kan je gewoon in je browser gebruiken, maar er zijn ook applicaties voor iOS, Android, macOS of Mac OS X, Windows en Linux. Deze app voor tijdregistratie gratis gebruiken is mogelijk, maar weet wel dat het een heel eenvoudige app is zonder al te veel toeters en bellen. Je houdt uren en taken bij en dit verschijnt in een overzichtje of in een chronologische tijdlijn. Ook kan je uren aan projecten koppelen. Een belangrijk pluspunt aan deze app voor urenregistratie gratis gebruiken, is dat de timer altijd blijft doorlopen. Ook als je internet even wegvalt of je per abuis de webbrowser sluit, blijft deze app voor urenregistratie gratis de tijd vastleggen.

Naar de website van Toggl →

Tijdens een proefperiode urenregistratie gratis uitproberen

Een andere mogelijkheid om online urenregistratie gratis uit te voeren, is door te kiezen voor professionele apps die een gratis proefperiode aanbieden. Dit kan een oplossing zijn voor een tijdelijk project waarbij er eens uitzonderlijk uren moeten worden geregistreerd. Vrijwel alle aanbieders staan proefaccounts toe, maar de mogelijkheden en de duur van zo’n proefperiode verschilt wel per aanbieder.

Je kan bijvoorbeeld de Silvasoft-app voor online urenregistratie gratis gebruiken gedurende 30 dagen, terwijl dit bij e-Boekhouden.nl slechts 14 dagen mogelijk is. Anderzijds heeft e-Boekhouden.nl een gratis pakket voor startende ondernemers. Zij kunnen dat pakket gedurende 15 maanden volledig gratis uitproberen zonder automatische verlenging. Deze termijn begint te lopen vanaf de inschrijving als zelfstandige.

Een andere app voor urenregistratie gratis gebruiken?

Naast de hierboven genoemde tools en applicaties waarmee je de urenregistratie gratis kan uitvoeren, zijn er nog talloze andere applicaties waarmee je de tijdregistratie gratis uitvoert. Houd er wel rekening mee dat veel van de gratis apps voor online urenregistratie slechts beperkte functionaliteiten hebben. Een volledige versie is meestal betalend. Neem in elk geval ook een kijkje op volgende websites voor gratis online urenregistratie:

Back to top button