Online urenregistratie personeel

Wie personeel in dienst heeft, is door het prikklokarrest veelal verplicht om hun uren bij te houden. Daarvoor hoef je echter geen echte prikklok te gebruiken, want je mag ook met een tool voor online urenregistratie personeel hun uren registreren. We benoemen de beste urenregistratiesoftware die te verkrijgen is en we leggen het een en ander voor je uit.

Tijdregistratie personeel met Silvasoft

Silvasoft heeft een heel goede tool voor tijdregistratie, met name voor wie met personeel werkt. Je kan met deze tool voor online urenregistratie personeel hun gewerkte uren bijhouden, maar ook bijvoorbeeld overwerk registreren. Dit doet deze tool op basis van vooraf geconfigureerde werktijden. Als manager heb je steeds inzicht en kan je allerlei rapporten inkijken. Je kiest zelf welk rapport je wil inzien en gedurende welke periode, waarna je meteen een pdf- of Word-bestand downloadt. Ook rapporten van een enkele werknemer zijn op zo’n manier te downloaden en zijn een meerwaarde voor functioneringsgesprekken.

Toch is dit niet het enige wat deze software voor online urenregistratie personeel en managers te bieden heeft. Je kan met deze software voor tijdregistratie personeel hun gepresteerde uren namelijk meteen in facturen verwerken of je kan uren per project registreren. Een belangrijk pluspunt is bovendien dat je bij deze software voor urenregistratie een personeel app gratis kan gebruiken. Zo kan je voor de online urenregistratie personeel hun smartphone laten gebruiken.

Graag eens uitproberen? Dat kan, want met een gratis proefaccount ontdek je het gedurende 30 dagen allemaal zelf.

Vraag een gratis proefaccount aan bij Silvasoft →

Tijdregistratie personeel met TimeChimp

Met TimeChimp krijg je eenvoudig zicht op wat er in de organisatie speelt en kan je de uren van verschillende personeelsleden opvolgen. Zij kunnen echter ook hun uitgaven en ritten registreren, bijvoorbeeld via de mobiele applicatie. Op basis hiervan kan je dan weer rapporten genereren en dankzij koppelingen met onder meer Moneybird zet je dit alles meteen om in een factuur die naar de klant gaat.

Daarnaast kan je niet alleen personeelsplanning en urenregistratie combineren, maar gebruik je deze tool ook in het kader van projectmanagement. Het helder dashboard met waardevolle informatie is daarbij een belangrijk pluspunt. Ook het klantenportaal, waarbij klanten inzicht krijgen in de uren en de uren digitaal kunnen goedkeuren, is voor sommige bedrijven zeker een meerwaarde.

Daarnaast helpt deze software voor urenregistratie personeel hun uren te verwerken door de HR-afdeling. Zij kunnen bijvoorbeeld overuren bijhouden, verlof registreren, automatisch toeslagen toekennen enzovoort.

Het allermooiste is ten slotte dat deze software voor urenregistratie personeel hun data heel goed zichtbaar maakt. Dankzij de koppeling met Power BI kan je namelijk nog uitgebreidere rapportages genereren en wordt de urenregistratie-informatie gekoppeld aan onder meer (project)managementinformatie. Zo zie je onder andere het gemiddelde ziekteverzuimpercentage en de gevolgen voor de factureerbare uren en de omzet.

Vraag een gratis proefaccount aan bij TimeChimp →

Tijdregistratie personeel met Exact

De urenregistratiesoftware van Exact is heel geschikt voor wie op zoek is naar mogelijkheden om zowel de tijdregistratie als de facturatie te verbeteren. Het gaat namelijk om een vrij uitgebreid pakket waarbij ook andere functionaliteiten dienen te worden afgenomen. Het gaat dus om meer dan alleen de uren bijhouden van personeel. Denk daarbij ook aan boekhouding, het opstellen van facturen, het beheren van uurtarieven enzovoort.

Wie extra tools zoals verlof- en verzuimregistratie of capaciteitsplanning wil gebruiken, moet er wel de projectmanagementfunctionaliteiten bijnemen. Als je enkel op zoek bent naar een tool waarmee je met urenregistratie personeel hun uren kan bijhouden, is Exact daarom allicht iets te uitgebreid en te duur.

Dat gezegd zijnde, moet je natuurlijk wel weten dat de urenregistratiesoftware van Exact tot de beste op de markt behoort. Onder andere de voortgangsrapporten helpen om nog sneller bij te sturen. De extra functionaliteiten, zoals automatische betalingsherinneringen, maken het allemaal nog eenvoudiger.

Vraag een gratis proefaccount aan bij Exact →

Tijdregistratie personeel via WATCH

De urenregistratiesoftware van WATCH is vooral een goede keuze wanneer je projectbeheer en urenregistratie wil combineren. Toch kan je ook enkel de urenmodule nemen. Hiermee krijg je per medewerker uitgebreide overzichten van hun verzuim, contracturen en productiviteit. Het systeem is flexibel te gebruiken en je kiest zelf wat je al dan niet wil registreren. Ook de autorisatiestructuur is tot in het detail configureerbaar. Het geheel bevat ook veel documentatie maar let wel op, want het focust vooral op de Nederlandse markt.

Vraag een gratis proefaccount aan bij WATCH →

Manieren waarop online urenregistratie personeel en werkgevers helpt

Tijdregistratie voor personeel is veel meer dan alleen met online urenregistratie personeel hun uren bijhouden. Het is niet gewoon een vervanging van de prikklok. Dat bewijzen ook de bovenstaande aanbieders.

Zo kan je met online urenregistratie personeel hun gepresteerde uren in een oogopslag zichtbaar maken. Ook personeelsplanning en urenregistratie laten zich eenvoudig combineren, waarbij je nadien ziet hoe de personeelsplanning en urenregistratie zich verhouden. Zijn de geplande uren daadwerkelijk gepresteerd of was er overwerk nodig om de op die dag geplande taken klaar te krijgen? Het is allemaal informatie die je uit een tool voor personeelsplanning en urenregistratie kan halen. Door personeelsplanning en urenregistratie te combineren en door te leren van de cijfers, kan je dan ook beter plannen. Onder andere in het kader van projectrealisaties levert dit voordelen op. De cijfers kunnen natuurlijk ook worden gebruikt in het kader van functioneringsgesprekken.

Toch gaan deze tools verder dan personeelsplanning en urenregistratie combineren. Zo kan je met een goede tool voor online urenregistratie personeel hun gepresteerde uren eenvoudig verwerken in de loonadministratie. Daarnaast komt tijdregistratie personeel ten goede, want het opent deuren voor flexibele werktijden en gecontroleerd thuiswerken.

Een ander voorbeeld van hoe online urenregistratie personeel ten goede komt, is het feit dat de rapporten zogenaamde knelpunten kunnen identificeren. Het toont aan waar het project veel tijd aan verliest en het stelt de werkgever in staat om in te grijpen. Automatisering of uitbesteden kan soms beter zijn en van dergelijke vereenvoudigingen profiteren werknemers natuurlijk ook.

Meer informatie over de mogelijkheden van tijdregistratie →

Urenregistratie personeel app gratis gebruiken

Ten slotte kan het interessant zijn om uit te kijken naar gratis oplossingen. Zeker wanneer er geen structurele nood aan urenregistratiesoftware is. Ook voor wie personeelsuren wil registreren, zijn er diverse oplossingen die verder gaan dan uren registreren in Excel. Vooral gratis applicaties kunnen daarbij interessant zijn. Houd er wel rekening mee dat het aantal medewerkers en de beschikbare functionaliteiten bij freeware vaak beperkt is.

Bekijk het overzicht met gratis oplossingen voor urenregistratie →

Back to top button