E-Boekhouden Urenregistratie

E-Boekhouden biedt al sinds 2002 betaalbare boekhoudoplossingen aan met een focus op de Nederlandse markt. Het is een complete en eenvoudige boekhoudtool, maar het is niet geschikt voor Belgen. Zij kunnen wel de urenregistratiesoftware gebruiken die in het pakket begrepen zit.

Ga meteen naar de website van e-Boekhouden Urenregistratie →

Functionaliteiten van e-Boekhouden Urenregistratie

E-Boekhouden Urenregistratie kan niet apart worden afgenomen, maar moet in de praktijk steeds worden afgenomen in combinatie met de andere tools van het Factureren-pakket. Met het Factureren-pakket beschik je niet alleen over e-Boekhouden Urenregistratie, maar kan je ook facturen maken in de eigen huisstijl, terugkerende facturen maken, de voorraad bijhouden, klanten handmatig laten betalen enzovoort. Er worden veel mogelijkheden aangeboden, maar die mogelijkheden focussen toch voornamelijk op de facturatie en niet op de urenregistratie.

Een pluspunt is dat je e-Boekhouden online kan gebruiken, daarvoor ga je gewoon naar de website en klik je op ‘login’. Daarnaast kan je eveneens kiezen voor de app. Zo kan je bij een klant meteen uren registreren of een factuur aanmaken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een internetverbinding.

Facturatie via e-Boekhouden Urenregistratie

Zoals reeds aangegeven ligt de focus bij e-Boekhouden op de facturatie. Dit wil zeggen dat je over uitgebreide facturatiemogelijkheden beschikt. Je kan namelijk facturen maken in de eigen huisstijl, automatisch periodiek factureren ­– wat heel handig is bij abonnementen –, voorraden beheren, UBL-facturen opmaken en klanten meteen laten betalen via pakweg PayPal of hun kredietkaart. Het zijn handige functionaliteiten, maar mogelijk is dit niet waar je naar op zoek bent en is e-Boekhouden Urenregistratie voor jou te uitgebreid.

Het handige is wel dat je via e-Boekhouden Urenregistratie in een enkele klik je geregistreerde uren kan factureren. Dit kan je doen via e-Boekhouden Online of via de app van e-Boekhouden.nl.

Projectregistratie via e-Boekhouden Urenregistratie

Via e-Boekhouden Urenregistratie kan je uren registreren en ze meteen ook aan projecten toewijzen. Zo behoud je steeds het overzicht en weet je hoeveel uren je per project hebt besteed. Ook wanneer er meerdere mensen aan een project werken, kan e-Boekhouden Urenregistratie alles netjes bijhouden. Verder is het ook hier wat te summier om echt te kunnen spreken over volwaardige projectmanagementtools.

HRM-tools

Via e-Boekhouden Urenregistratie is het mogelijk om medewerkers hun uren te laten registreren. Een pluspunt is dat er kosteloos extra gebruikers kunnen worden aangemaakt. Deze geregistreerde uren kunnen nadien worden gebruikt om klanten te factureren of zelfs voor de loonadministratie, maar de mogelijkheden zijn al met al beperkt. Het is wel mogelijk om e-Boekhouden Urenregistratie met salarispakketten te koppelen, maar het gaat enkel om Nederlandse salaris- en payrollsoftware die voor Belgische gebruikers niet meteen een meerwaarde is.

Prijs van e-Boekhouden.nl

Het is niet mogelijk om e-Boekhouden Urenregistratie apart af te nemen. Er dient namelijk een keuze te worden gemaakt tussen het Boekhouden- of het Factureren-pakket. Het eerste pakket richt zich op de Nederlandse gebruikers en voldoet perfect aan de Nederlandse belastingwetgeving, maar is voor Belgen niet relevant. Bovendien is de urenregistratiesoftware hier niet eens inbegrepen. Dit pakket laat je als Belg dus maar beter links liggen.

Het Factureren-pakket kan dan weer wel interessant zijn. Voor dit pakket betaal je € 5,95 per maand, op voorwaarde dat je maximaal 120 facturen per boekjaar maakt. Als je enkel e-Boekhouden Urenregistratie gebruikt, hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn. Als je toch meer facturen gaat maken, moet je € 9,50 per maand betalen.

Verder is het wel mogelijk om e-Boekhouden gratis te gebruiken gedurende 15 maanden. E-Boekhouden gratis gebruiken is echter alleen mogelijk voor starters die bewijzen dat ze recent hun onderneming hebben opgericht. Het mooie is wel dat bij e-Boekhouden gratis ook echt gratis is. Dit wil zeggen dat er geen addertjes onder het gras zitten en dat het nadien niet met een duur contract wordt verlengd.

E-Boekhouden.nl: ons oordeel

Uiteindelijk merk je aan alles dat de urenregistratie voor e-Boekhouden nu eenmaal niet de belangrijkste zaak van de wereld is. Ze focussen echt op boekhouden en factureren en zien de urenregistratie als een bijkomstigheid. Het is zelfs zo dat je de boekhoudtools perfect kan gebruiken in combinatie met de urenregistratie van bijvoorbeeld TimeChimp, Keeping of TimeWriter. Eigenlijk zou dit ook een betere optie zijn, ware het niet dat de boekhoudtools zich voornamelijk op de Nederlandse markt focussen.

Als je op zoek bent naar eenvoudige urenregistratiesoftware waarmee je ook kan factureren, maar verder niet al te veel tools nodig hebt, is e-Boekhouden Urenregistratie mogelijk een goede oplossing. Ook als je vooral op zoek bent naar voordelige urenregistratiesoftware is e-Boekhouden Urenregistratie misschien een goed idee. Al helemaal omdat je e-Boekhouden gratis kan gebruiken als starter. Als je echt verregaande tools wil hebben, zoals je ze bijvoorbeeld wel hebt bij TimeChimp, is e-Boekhouden Urenregistratie minder geschikt.

Vraag een gratis proefaccount aan en gebruik e-Boekhouden online →

Back to top button