Exact Online Urenregistratie

Exact is een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in het jaar 1984, toen de eerste computers langzaamaan op de markt kwamen. Exact was dan ook een van de eerste bedrijven die stappen zette in het digitaliseren van de bedrijfsboekhouding. Intussen is Exact uitgegroeid tot een marktleider met meer dan 1.850 specialisten in dienst. Ruim een half miljoen bedrijven en accountants gebruiken de oplossingen van Exact. Ook Exact Urenregistratie wordt veelvuldig gebruikt.

Exact Online Urenregistratie meteen uitproberen →

Functionaliteiten van Exact Online Urenregistratie

Exact Online Urenregistratie is heel compleet en het behoort dan ook tot de uitgebreidste urenregistratiesoftware die we al hebben gezien. Naast het feit dat je met Exact urenregistratie kan uitvoeren, zowel via het webportaal als via de applicatie, kan je ook factureren, offertes opstellen, boekhouden, bankkoppelingen voorzien en dergelijke meer. Het is met andere woorden een heel goede en uitgebreide oplossing voor wie op zoek is naar meer dan alleen urenregistratiesoftware. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het prijskaartje waar we later even op terug zullen komen.

Facturatie via Exact Online Urenregistratie

Exact Online Urenregistratie wordt aangeboden als een pakket van tijdregistratie- en facturatiesoftware (module “Uren & Facturen”). Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de facturatiemogelijkheden heel uitgebreid zijn. Op basis van de kosten- en tijdregistratie stel je namelijk meteen facturen op die je rechtstreeks naar je klant kan verzenden. Zo nodig kunnen ook de betalingsherinneringen via Exact Urenregistratie worden verzonnen. Tijdsbesparing is hier natuurlijk het grootste voordeel.

Wil je nog meer halen uit de Exact Urenregistratie? Dan kan je er ook voor kiezen om dit alles met het boekhoudsysteem te integreren. Hierdoor is alles meteen in een en hetzelfde systeem zichtbaar en zie je ook meteen hoe het er intussen met je cashflow voorstaat.

Projectregistratie via Exact Online Urenregistratie

Exact Online Urenregistratie kan worden gebruikt in combinatie met projectregistratiefunctionaliteiten, maar dan moet er wel gekozen worden voor de module “Project Management Standaard”. Deze module bevat alle tools die in de module “Uren & Facturen” zitten, maar dit wordt dan wel aangevuld met projectbeheersingstools.

Projectmedewerkers geven dan hun uren in, bijvoorbeeld via de app op hun smartphone of gewoon via de zakelijke laptop, en alles wordt meteen in het projectmanagementsysteem zichtbaar. Zo zie je direct voortgangsrapporten en zorg je ervoor dat projecten tijdig, maar ook binnen het budget, worden afgeleverd.

HRM-tools

De module “Project Management Standaard” bevat een aantal tools die handig zijn in het kader van HRM. Zo kan je bij deze module niet alleen de tijd registreren, maar geef je meteen ook de verlof- en verzuimuren in en kan je aan capaciteitsplanning doen. De werkelijke en de geplande uren kan je natuurlijk ook met elkaar vergelijken.

Prijs van Exact Online Urenregistratie

Hier moeten we meteen met de deur in huis vallen: Exact Online Urenregistratie is duur. Heel duur. Voor het pakket “Uren & Facturen” betaal je namelijk € 129 per maand. Wil je ook de projectmanagement- en HR-tools? Dan betaal je € 239 per maand. Dit is voor één gebruiker en twee tijdschrijfgebruikers. Per extra gebruiker betaal je € 17,50 in het pakket “Uren & Facturen” en € 22 in het pakket “Project Management Standaard”. Per extra tijdschrijfgebruiker betaal je respectievelijk € 5 per maand en € 8 per maand.

Alle waar is naar zijn geld, maar dit is toch veel geld. Laat het dan ook duidelijk zijn dat Exact Urenregistratie niet meteen focust op de kleine zelfstandige zonder personeel, maar op grote bedrijven en agentschappen met meerdere vestigingen. Onder andere in de IT-sector en in de architectuur rekent men op Exact Urenregistratie.

Bepaal vooral zelf wat jij belangrijk vindt en wat je aan urenregistratiesoftware wil besteden. Als je echter twijfelt over de geschiktheid, kan je wel een demo aanvragen of online bekijken. Ook kan je Exact Online gedurende 30 dagen gratis uitproberen. Zo kan je alvast even proberen welke tools al dan niet interessant zijn.

Exact Online Urenregistratie: ons oordeel

Exact Online Urenregistratie is een prijzige oplossing die gewoon te duur is voor wie alleen naar urenregistratiesoftware zoekt. Als je daarentegen grote projecten moet afwerken, meteen wil kunnen factureren, de salarisadministratie wil vereenvoudigen en dit alles dan ook nog eens wilt koppelen met de boekhouding, kan het wel interessant zijn. Het zijn namelijk deze vele integraties met de urenregistratiesoftware die Exact interessant maken. Tijdige projecten zijn namelijk onbetaalbaar. Om een compleet zicht te krijgen op al deze extra mogelijkheden, raden we aan om een demo aan te vragen of het gratis uit te proberen via een demo-account.Vraag een gratis proefaccount aan en probeer Exact Online Urenregistratie uit →

Back to top button