TimeChimp Urenregistratie

TimeChimp Urenregistratie is een softwareleverancier die zich gespecialiseerd heeft in urenregistratie. TimeChimp Urenregistratie werd eind 2015 opgericht door Fred Al en Wouter Baltus, twee mannen met een jarenlange ervaring in de IT-sector. Met TimeChimp Urenregistratie wilden ze de urenregistratie overzichtelijker en minder tijdrovend maken. Wat als een start-up is begonnen, is intussen uitgegroeid tot een bedrijf dat duizenden klanten in België en Nederland van tijdregistratiesoftware voorziet.

Ga meteen naar de website van TimeChimp →

Functionaliteiten van TimeChimp Urenregistratie

TimeChimp Urenregistratie heeft in de eerste plaats een eenvoudige tool, de TimeChimp App, waarmee je snel uren registreert. Het is een uitgeklede versie van de uitgebreide CRM-omgevingen die je bij andere leveranciers hebt, maar dit maakt het net een stuk makkelijker. Met de TimeChimp App importeer en exporteer je uren in een wip.

Daarnaast bevat TimeChimp Urenregistratie verschillende rapportagefunctionaliteiten. Via de TimeChimp App of de online tool verkrijg je snel inzicht in de gemaakte uren en kan je gegevens en rapporten exporteren als Excel-document of als CSV-bestand.

Een van de opmerkelijkste functionaliteiten van TimeChimp Urenregistratie is het klantenportaal. Via het klantenportaal krijgen klanten steeds zicht op de urenspecificaties en dit via een eigen, persoonlijke link. Zo weten ze aan welke kosten ze zich mogen verwachten en hoef jij niet te rommelen met Excel-overzichtjes.

Dit alles doe je gewoon vanuit de TimeChimp app die beschikbaar is voor Android- en iOS-toestellen. Daarnaast werk je vanuit een desktopapplicatie, de online omgeving of de Google Chrome-extensie. Je kan het ook allemaal eerst even uitproberen. Hiervoor klik je op ‘inlog’ en vervolgens op ‘probeer gratis’.

Facturatie via TimeChimp Urenregistratie

Naast de urenregistratiemogelijkheden kan je met TimeChimp Urenregistratie ook factureren. Dit doe je volledig conform je eigen lay-out. De geboekte uren stuur je door naar de facturatietool, maar je kan bijvoorbeeld ook uitgaven en ritten factureren. Het handige is dat de facturatietool de factuur meteen voor je klaarzet, wat in een flinke tijdsbesparing resulteert.

Iets wat we zeker moeten vermelden in deze TimeChimp Urenregistratie review is dat je niet alleen factureren kan opstellen, maar ook offertes. De klant kan de offerte vervolgens digitaal goedkeuren en ondertekenen en je kan meteen weer verder.

Projectregistratie via TimeChimp Urenregistratie

Vervolgens kan je de TimeChimp App eenvoudig verbinden met de online projectmanagementtool. Het voordeel is dat je de urenregistratie dan aan het project linkt en meteen ook de voortgang kan meten.

Projectmedewerkers kunnen eveneens hun projecturen in de TimeChimp App ingeven. De projectmanager kan deze projecturen vervolgens controleren en eventueel ook goedkeuren. Via deze tool blijf je de controle steeds behouden, maar gaat het registreren van uren nog eenvoudiger.

HRM-tools

Voor het personeel is vooral de prikklokfunctie van TimeChimp Urenregistratie handig. Met deze functie laat je personeel in- en uitklokken en worden de gepresteerde uren netjes bijgehouden. Dit kan je dan later vergelijken met TimeChimp Planning of gebruiken voor de loonadministratie. TimeChimp Urenregistratie maakt het verder ook eenvoudig om verlofuren of ziekte-uren te registreren. Overuren kan je dan weer automatisch bijhouden en je kan ook verschillende dienstverbanden aan het personeel koppelen.

Ook nuttig om te vermelden is de tool TimeChimp Planning. Met TimeChimp Planning kan je namelijk met enkele klikjes medewerkers en projecten inplannen. TimeChimp Planning creëert vervolgens automatisch een duidelijk overzicht dat zowel voor jou als voor je medewerkers inzichtelijk is.

Prijs van TimeChimp Urenregistratie

Je krijgt de keuze uit drie verschillende pakketten met een eigen gebruikersprijs. Het Basic-pakket kost € 8 per gebruiker per maand. Dit omvat de urenregistratiefunctionaliteiten, de rapportagemogelijkheden en de mogelijke koppelingen met bijvoorbeeld een boekhoudpakket. Wil je echter ook uitgaven en ritten registreren, met projecten werken, uren goedkeuren en kunnen factureren? Dan moet je het Business-pakket van € 12 per gebruiker per maand kiezen. Met het uitgebreide Professional-pakket van € 15 per gebruiker per maand kan je dan weer planningen bijhouden, klanten bij het project betrekken en TimeChimp Urenregistratie met Power BI koppelen.

Er zijn wel een aantal mogelijkheden om hierop te besparen. Zo kan je tot 20% besparen door jaarlijks in plaats van maandelijks te betalen. Als je meer dan 25 gebruikers hebt, behoort een offerte met extra scherpe prijzen eveneens tot de mogelijkheden.

TimeChimp Urenregistratie review: ons oordeel

TimeChimp Urenregistratie is een heel uitgebreide urenregistratietool die voldoende eenvoudig is in gebruik, maar die tegelijkertijd via allerlei modules uit te breiden is. Het voordeel hiervan is dat je in principe enkel hoeft te betalen voor wat je gebruikt. In principe, want in de praktijk kan je enkel bij het duurste pakket je klanten bij het project betrekken, terwijl je er dan wel een aantal andere functionaliteiten bij moet nemen die misschien niet zo noodzakelijk zijn. Hoe dan ook is onze TimeChimp Urenregistratie review positief en hebben we maar weinig bemerkingen.

Vraag een gratis proefaccount aan bij TimeChimp →

Back to top button