Urenregistratie software voor Belgische bedrijven

Het gebruik van tijdregistratie software heeft veel voordelen te bieden. Met name de digitale rapporteringsmogelijkheden en de koppeling tussen urenregistratie en facturatie software bieden gewoon allerlei handige mogelijkheden aan. Natuurlijk is wel niet elk urenregistratiesysteem even geschikt. Wij bespreken verschillende aanbieders van urenregistratie software en geven aan wat hun sterke en minder sterke punten zijn.

TimeChimp

Deze aanbieder van tijdregistratie software zet vooral in op eenvoud. Het gebruik van dit urenregistratiesysteem wijst zichzelf uit en je giet alles heel eenvoudig in overzichten. Dit urenregistratiesysteem is dan ook heel geschikt voor projecten en teams, maar ook voor het personeel kan je deze tijdregistratie software gebruiken.

Een pluspunt van deze urenregistratie software is de projectmanagementmodule. Hiermee kan je samen met andere teamleden aan één project werken. Omdat alles aan het project is gelinkt, worden meteen ook projectrapportages aangemaakt. Daarnaast zijn er ook andere koppelingen voor deze tijdregistratie software voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met Exact Online of met WeFact. Hierdoor kan je je urenregistratie en facturatie software handig combineren.

Meer informatie over Timechimp →

e-Boekhouden.nl

Bij e-Boekhouden.nl draait het in de eerste plaats natuurlijk allemaal om boekhoud- en facturatiesoftware met een focus op de Nederlandse markt. Wanneer je echter zoekt naar urenregistratie en facturatie software is e-Boekhouden.nl een goed idee. Je kan urenregistratie en facturatie software namelijk in één pakket bestellen en je krijgt er dan ook nog eens offerte- en voorraadbeheersoftware bovenop. Enkel de tijdregistratiesoftware afnemen werkt echter niet, dus dit urenregistratiesysteem is voornamelijk geschikt voor ondernemers die naar net dat tikkeltje meer zoeken.

Meer informatie over e-Boekhouden.nl →

Exact.com

Ook Exact.com focust voornamelijk op financiële oplossingen, maar met Exact voor Uren & Factureren reken je ook op goede urenregistratie en facturatie software. Deze urenregistratie en facturatie software maakt het mogelijk om uren bij te houden en tijdig en correct te factureren. Daarnaast is deze urenregistratie en facturatie software ook te koppelen met hun boekhoud- en CRM-functionaliteiten om er nog meer uit te halen.

Houd er wel rekening mee dat Exact.com altijd kiest voor gerichte oplossingen. Hierdoor is het geen overkoepelend urenregistratiesysteem dat voor iedereen geschikt is. Hier ligt de focus vooral op zakelijke dienstverleners zoals marketingagenten, IT-dienstverleners en architecten. Deze urenregistratie en facturatie software is dan ook niet de ideale oplossing voor wie bijvoorbeeld producten levert.

Meer informatie over Exact.com →

Protime.be

Deze softwareleverancier focust voornamelijk op oplossingen voor bedrijven met thuiswerkend personeel. Het gaat dan bijvoorbeeld om toegangscontrole-oplossingen en teamplanningsfunctionaliteiten, maar dus ook om tijdregistratie software. Via deze tijdregistratie software kan eenvoudig worden nagegaan wanneer iemand aan de slag is. Bovendien kan de urenregistratie software ook worden gebruikt voor de loonverwerking of voor cost accounting.

Een van de bijzonderheden van Protime.be is dat ze het niet nalaten om hun urenregistratie software te updaten wanneer de noden wijzigen. In volle coronaperiode ontwikkelden ze bijvoorbeeld een tool om aan de hand van hun urenregistratiesysteem de bezettingsgraad op specifieke locaties na te gaan en om aan contact tracing te doen.

Meer informatie over Protime.be →

Silvasoft

Een volgende aanbieder van urenregistratie software die zeker een woordje uitleg waard is, is toch wel Silvasoft. Silvasoft biedt heel goede boekhoudsoftware aan, maar ook hun urenregistratiesysteem mag er best wel zijn. Hun urenregistratiesysteem is namelijk heel compleet en is voor uiteenlopende toepassingen te gebruiken. Zo kan je hun urenregistratie software gebruiken om automatisch overwerk te registreren, om aan- en afwezigheden te monitoren en om dienstregelingen te configureren.

Daarnaast beschik je bij dit urenregistratiesysteem over talloze rapportagemogelijkheden en is ook een koppeling tussen de urenregistratie en facturatie software mogelijk. Op basis van de urenregistratie en facturatie software zet je de geregistreerde uren dan in een enkele klik om in heldere facturen.

Meer informatie over Silvasoft →

FaceClock

Een andere bekende aanbieder van urenregistratie software is FaceClock. FaceClock is een bijzondere aanbieder van tijdregistratie software omdat het werkt op basis van gezichtsherkenning. In- en uitklokken doen personeelsleden dan ook met hun gezicht. Het voordeel is dat pasjes en dergelijke meer dan niet vergeten kunnen worden of uitgewisseld kunnen worden, maar dat je altijd exact weet wie waar en wanneer aan de slag is. De mogelijkheden van dit urenregistratiesysteem zijn heel uitgebreid, maar er zijn ook experts die privacybezwaren uiten.

Project Hours

Afronden doen we met het urenregistratiesysteem van Project Hours. Deze urenregistratie software focust voornamelijk op projecten en het samenwerken van teams. Ook kunnen er bij dit urenregistratiesysteem meteen uurtarieven worden ingesteld en kan je Excel-rapporten downloaden. Daarnaast is vooral de link met de Google-bedrijfsagenda een pluspunt. Op basis hiervan zie je namelijk meteen wie aan welke taak aan het werken is.

Back to top button