Urenregistratie zzp

Als kleine zelfstandige zonder personeel of zzp’er is een urenregistratie altijd handig. Het is namelijk zo dat de uren bijhouden zzp’ers kan helpen om betere beleidsbeslissingen te nemen, maar er zijn nog een aantal andere manieren waarop urenregistratie zzp’ers helpt. We leggen het uit en we hebben het over goede software waarmee de uren bijhouden zzp’ers ook echt vooruit zal helpen.

Urenverantwoording zzp: de voordelen

Hoewel je als kleine zelfstandige zonder personeel niet verplicht bent om een urenregistratie bij te houden, heeft een urenregistratie zzp’ers toch veel te bieden. In de eerste plaats kan de uren bijhouden zzp’ers veel leren. Ze leren bijvoorbeeld hoeveel tijd ze aan bepaalde klusjes spenderen en ze kunnen hierdoor beter plannen. Bovendien kan de urenregistratie zzp’ers helpen bij het opstellen van hun offertes, aangezien ze een betere inschatting kunnen maken van de benodigde tijd per project. Daarnaast helpt de urenverantwoording zzp’ers met het opstellen van facturen en het leveren van de nodige bewijzen wanneer een factuur wordt geprotesteerd.

Een urenregistratie zzp Excel template downloaden

De eenvoudigste manier is om voor de urenregistratie een zzp Excel template te gebruiken. Wanneer je voor de urenregistratie een zzp Excel template gebruikt, kan je gewoon netjes je uren invullen en bijhouden. De exacte mogelijkheden zijn natuurlijk afhankelijk van de kenmerken van de urenregistratie zzp Excel template, maar meestal kan je toch netjes je uren noteren en ze toewijzen aan projecten of klanten. Bij de betere urenregistratie zzp Excel template kan je zelf uurtarieven instellen.

Op het internet zijn er diverse urenregistratie zzp Excel templates te vinden. De beste urenregistratie zzp Excel template vinden wij deze van Urenregistratieexcel.nl. Zij bieden een gratis urenregistratie zzp Excel template aan waarbij je eenvoudig de instellingen naar je hand kan zetten, uren registreert en rapporten analyseert. Ook kan je kiezen voor een premium urenregistratie zzp Excel template met nog meer mogelijkheden.

Er zijn natuurlijk nog allerlei andere urenregistratie zzp Excel templates die eveneens nuttig kunnen zijn. Onder andere via Easy Template en Excelvoorbeelden.nl kan je een urenregistratie zzp Excel template downloaden.

Zelf een urenregistratie zzp Excel template maken

Je kan zelf vanaf nul beginnen of een van de bestaande urenregistratie zzp Excel templates helemaal naar je hand zetten. Excel werkt door middel van cellen in een groot werkblad en hieraan kan je dan formules koppelen. Als je hier een beetje kennis van hebt, kan je in Excel volledige programma’s schrijven en niet alleen je urenregistratie bijhouden, maar eveneens je boekhouding en dergelijke meer. Deze kan je vervolgens onderling gewoon aan elkaar koppelen.

Het is niet realistisch om hier een volledige uiteenzetting te geven over hoe je zelf een urenregistratie zzp Excel template maakt. Als je je hierin wil verdiepen, is het boek Excel voor Professionals van Wim de Groot een aanrader. Als je met macro’s wil werken, kies je voor het boek Excel VBA voor professionals. Beide boeken bevatten de nodige theorie, maar ook oefeningen en voorbeelden waarmee je aan de slag kan gaan. Er zitten zelfs een aantal handige templates in waarvan je kan vertrekken.

Software voor urenregistratie zzp

Hoe dan ook heeft een urenregistratie zzp Excel template altijd beperkingen. Natuurlijk helpt uren bijhouden zzp’ers op verschillende manieren, maar een urenregistratie zzp Excel template mist toch wel een aantal belangrijke functionaliteiten. Tenzij je zo’n urenregistratie zzp Excel template helemaal naar je hand zet, kan je bijvoorbeeld de geregistreerde uren niet zomaar in facturen omzetten. Behoudens een enkele uitzondering zijn de rapportagemogelijkheden ook gewoon te beperkt. Daarom kan software voor urenregistratie zzp’ers misschien wel beter helpen. Dergelijke software draait veelal in de cloud en komt ook met handige applicaties die je op je smartphone gebruikt.

Een goede softwareleverancier voor zelfstandigen zonder personeel is Silvasoft. Silvasoft wordt aan een heel scherpe prijs aangeboden, wat natuurlijk niet onbelangrijk is voor kleine zelfstandigen, maar is bovendien heel compleet. Zo helpt deze software voor urenregistratie zzp’ers met uren bijhouden en ze vervolgens factureren. Daarnaast heeft Silvasoft heel uitgebreide rapporteermogelijkheden waaruit talloze conclusies te trekken zijn.

Meer informatie over de urenregistratiesoftware van Silvasoft →

Een goed alternatief voor de urenregistratiesoftware van Silvasoft is de gelijkaardige tool van e-Boekhouden.nl. Deze urenregistratiesoftware is gebruiksvriendelijk ontworpen en is toch voldoende uitgebreid. Zo helpt de urenverantwoording zzp’ers bij betwiste facturen, maar kunnen ze ook hun uren direct factureren en diverse uitgebreide overzichten inkijken. Vooral de extra facturatiefunctionaliteiten, waarbij klanten facturen meteen kunnen betalen via PayPal of een kredietkaart, zijn toch een belangrijk pluspunt.

Meer informatie over de urenregistratiesoftware van e-Boekhouden.nl →

Ten slotte valt ook de goedkope urenregistratiesoftware van Rompslomp te overwegen. Met deze urenregistratiesoftware houd je de gewerkte uren per klant bij en maak je eenvoudig facturen aan. Op het einde van de week of op het einde van de maand kan je met een enkele knop facturen verzenden. In de praktijk zal vooral de Rompslomp-app voor urenregistratie zzp’ers op hun wenken bedienen.

De urenregistratiesoftware van Rompslomp gratis uitproberen →

Back to top button